Az NFL scouting combine ma délután veszi kezdetét, amit az NFL network-nek köszönhetően végigkövethetünk az elkövetkezendő 4 napban. De hogy mi is ez az egész, arról olvashattok a továbbra kattintva. 

img24451241.jpg

Az NFL Scouting Combine minden évben az offseason első jelentős eseménye, ahol tulajdonképpen a draftra váró játékosok fizikai képességeit felmérik, idén Indianapolisban. A draftra kikerült játékosok itt húzhatják fel vagy ronthatják le a rangjukat, hogy vajon melyik körben kelnek el. Négy napon át tart a rendezvény, az NFL Network közreműködésével pedig mind a négy napot végigkövethetjük. Minden nap különböző posztok játékosai csinálják meg ugyanazt a hét fizikai képességfelmérő feladatot. Szombaton a tight endek, special team játékosok (kicker, punter) és a támadófalemberek kezdik, vasárnap jönnek az irányítók (köztük JOHNNY FOOTBALL MANZIEL), az elkapók és a futók. Hétfőn a védő falemberek (DE, DT), linebackerek (LB), kedden pedig a secondary tagjai (cornerek, safety-k).

Most nézzük meg milyen fizikai felmérések várnak a jövő NFL játékosaira a napokban.

40 yard dash (40 yardos sprint):
Nagyon egyszerű a feladat, minél gyorsabban lefutni a 40 yardot. A rekordot Chris Johnson, a Tennesse jelenlegi running back-je tartja 4,24 másodperccel 2008-ról. Tavaly Marquise Goodwin 4,27-tel nyerte meg a számot az újoncok között

Emellett még megnézhetjük valamelyik nap, hogy az NFL Network műsorvezetője idén mennyi idő alatt teljesíti a 40 yardot, ahogy azt minden évben megcsinálja, öltönyben, zakóban, valamint idén még a cheerleaderek is futnak.

Bench Press (fekvenyomás):
225 font-ot (102 kg) kell minél többször egymás után kinyomni fekve. A rekordot még Justin Ernest defensive tackle tartja 51 ismétléssel, 1999-ből. Azóta a 2011-es combine-on sikerült a rekord közelépe jutnia Stephen Paea-nak (jelenleg a Bears defensive tackle-je) 49 ismétléssel, egyébként összesen 13 játékosnak sikerült 40 fölötti ismétlésszámot produkálnia. Tavaly Margus Hunt (Cincinatti Bengals defensive endje) vitte a prímet 38-cal.

Vertical jump (súlypontemelkedés):
Értelemszerűen, minél magasabbra kell ugrani. Tavaly Christine Michael nyerte a számot 43.0 inch-el (109 centinek felel meg). Itt kell megjegyezni, hogy tavaly Jamie Collins érte el a második legjobb teljesítményt ebben a számban 41,5 inch-el (105 centiméter).

Broad jump (helyből távolugrás):
Ebben a számban tavaly született meg az utóbbi évek legjobb eredménye 11 láb 7 inch-el (3,53 méter). Ezt az eredményt, a már fentebb említett Jamie Collinsnak sikerült elérnie ezzel az ugrásával.

 

3 cone drill:
Erre még én sem találtam jó magyar fordítást, a legegyszerűbb, ha bevezető nélkül iderakom a videót, ami szépen leír mindent. A tavalyi legjobb eredményt a cornerback Will Davis (jelenleg Miaimi Dolphins) érte el 6,52 másodperc alatt teljesítette a feladatot.

20 yard shuttle:
Tavalyi legjobb: B.M. Webb (cornerback) 3,81 másodperc
(A videó egy egyetemi válogatón készült)

60 yard shuttle:
Ehhez nem fűznék sok kommentet, ugyanaz, mint a 20 yardos, csak 60 yardon.
Tavalyi legjobb: T.J. Moe (WR) 10,87 másodperc (a mi gyakorlókeretünk tagja jelenleg)
(A videó szintén egyetemi válogatóról van)

Ezeken kívül vannak még posztspecifikus feladatok és az egyéni interjúztatás, a Cybex-teszt (ezzel mérik a játékosok összetett fizikai mozgását), különböző orvosi vizsgálatok és egészségügyi felmérések is várnak a játékosokra, valamint ilyenkor töltik ki a szokásos intelligencia-tesztet, másnéven Wonderlic-tesztet. Ezen az oldalon pedig kitöltheted a saját Wonderlic-teszted. Kiemelhetnék néhány nevet, akire érdemes odafigyelni, de lehetőleg kövessétek mind a 4 napon keresztül amennyire tudjátok, de ha csak két napot tudtok erre áldozni, akkor a vasárnapi és keddi napot mindenképpen töltsétek a képernyő előtt. Jó szórakozást!

A bejegyzés trackback címe:

https://gopats.blog.hu/api/trackback/id/tr485826540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása