A holtszezonnak vége. Bár idén nem „örvendeztette” a csapatot a média a figyelmével annyira, mint a tavalyiban Tebow és Hernandez miatt, érdekes és izgalmas dolgok akadtak bőven, persze ugyanúgy kellemes és véleményes húzások is – de hát hol nem? Végül mindezen események végkifejleteként a 2014-es keret nagyrészt kialakult, vasárnap este 7 órakor (magyar idő szerint) kiszalad a pályára a New England Patriots játékosállománya, hogy kezdetét vegye a szezon.  Ez pedig egy remek alkalom arra, hogy az induláshoz írjunk egy összefoglalást a jelenlegi helyzetről, posztról posztra. A összefoglalók után egy (elfogult) értékelésre is vállalkoztam. Íme: 

bos_a_brady01jr_576x324.jpg

Bemutatkozik: Jimmy Garoppolo

2014.05.10. 13:45

A 2014-es draft 2. napja már több meglepetést tartogatott a szurkolók számára: a Patriots választottja az Eastern Illinois University irányítója, Jimmy Garoppolo. Több kérdést is felvet egy irányító draftolása, párat megpróbálok megválaszolni, miközben saját magamat is próbálom meggyőzni arról, hogy ez a csapatnak jó-e, vagy sem, ugyanis még magam sem tudom örüljek-e, vagy sem. Bár erre valószinüleg csak évekkel később kapok/kapunk választ.

121613-Garoppolo-600.jpg

Bemutatkozik: Dominique Easley

2014.05.09. 14:42

A New England Patriots a várakozások ellenére nem tradelt le, hanem elhasználta első körös választási jogát, a 2014-es NFL Draft első körében, a 29. helyen. A választott a Florida Gators védője, Dominique Easley, defensive lineman. Bizony, idén sincs draft Gators védő nélkül, Bill Belichick favorizálja az egyetem football programját.

175929901sr068_toledo_v_flo.jpg

Habár a szezon februárban véget ért, szezonösszegző posztjaink csak most készülnek, hiszen az offseason-ra érdemes tartogatni ezeket, hogy legyen miről olvasni. Két részes szezonösszegzőnket az offense idei teljesítményével kezdjük, melyhez Bencsics Márkot, a Budapest Hurricanes irányítóját és a Sport TV szakkommentátorát kértük fel, hogy segítsen az elemzésben. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy ismét megköszönjem, hogy rendelkezésünkre állt. (Az interjú, még a szabadügynök piac nyitása előtt készült)

patriots.jpg

Talán nem lövök nagyon mellé, mikor azt állítom, hogy Devin McCourty az egyik legjobb drafthúzás volt az útóbbi években. Az első körben, összesen a 27. helyen draftolták 2010-ben. Kétszeres All-Pro defensive back. A Combine-őrület kellős közepén Devin írt egy vendégcikket a Sports Illustrated MMQB oldalára a tapasztalatairől, tanácsokat adva az újoncoknak. A cikk remek betekintést enged a combine cirkuszba egy játékos szemszögéből.

28mccourty.jpg

Az NFL scouting combine ma délután veszi kezdetét, amit az NFL network-nek köszönhetően végigkövethetünk az elkövetkezendő 4 napban. De hogy mi is ez az egész, arról olvashattok a továbbra kattintva. 

img24451241.jpg

Tom Brady MVP szavazata

2014.02.03. 15:53

Szombaton, az Associated Press MVP szavazásán 49-en szavaztak Peyton Manningre az 50-ből, a maradék egy szavazatot a Patriots irányítója, Tom Brady kapta.

A SiriusXM NFL Radio rendszeres hallgatói hamar kitalálhatták, ki adta le szavazatát Bradyre, mivel Jim Miller műsorvezető már korábban kijelentette, hogy valószinüleg ő majd rá fog szavazni.

A hallgatóknak igaza volt, Miller szavazott a Patriots irányítójára.

nfl_a_tbrady01_576.jpg

Bár ma maximum a szimpatikusabb csapatnak drukkolva élvezhetjük a Super Bowlt, ez ebben az évezredben már ötször volt másképp, ebből háromszor pedig őszintén ünnepelhetett minden Patriots szurkoló. Mielőtt felbontanátok a CBA-ban szerzett Skittles-t, vagy a Kőbányait, nosztalgiázzunk gyorsan ezekről a szebb napokról, amikről persze remélhetjük, hogy nem az utolsók.  

 

bruschi0111-1704.r.jpg

Pár nap után sem jut más eszembe a vasárnapi Denver elleni főcsoport döntőről, mint ez a szó: kiherélve. A meccs olyan volt, mintha egy Gadamer, vagy egyéb irodalomtudós/filozófus művét olvasnád több óráig, majd a végén megfogalmazódik benned az a kérdés, hogy „Hát ez meg mi a fasz franc volt?” Nem gondolom, hogy fröcsögni kéne, ugyanakkor tudom, hogy a szurkoló egy olyan állatfajta, aki gyorsan felejt a meccs hevében, de ezen a vasárnapi történeten elég nehezen tudja felhúzni magát az ember, látva a folyamatot és a játék képét. Utólag visszatekintve meg aztán végképp. Elöljáróban kijelentem, nem áll szándékomban senkin elverni a port, mindenki megtette a magáét azért, hogy ez az érzelmi raftinggal tarkított szezon a lehető legjobban alakuljon, nekünk sajnos csak eddig. Hajtás után további gondolatok offense, defense, Brady.

oh_god_what_have_i_done____by_rober_raik-d4cw1lu.png

Pörög a rájátszás, nemsokára elérkezik a sokak által várt nap, a főcsoport döntők napja. A hype-o-meter kiakad Brady és Manning tizenötödik összecsapása miatt, de ha jobban belegondolunk, ők sosem néznek egymással farkasszemet úgy, hogy egyszerre a pályán vannak. Mindkettejüknek a másik csapat védelmével kell szembeszállni, annak a kapitányával. A jelenlegi Patriots defense-t az idény közbeni sérülések folyamatosan tizedelték, új vezért kellett találni, aki képes eligazgatni a pályán az egységet Jerod Mayo kiesése miatt. Hogy egy jó linebacker, az megkérdőjelezhetetlen, mint ahogy az is, hogy a jelenlegi roster egyik legmegosztóbb személyisége, a jelenlegi zöldpöttyösünk, a mérkőzés egyik lehetséges kulcsfigurája, a másodéves Dont’a Hightower.

phil-savage-with-gresh-amp-zo-dont-a-hightower-will-be-a-great-fit-for-pats.jpg