Mint az már köztudott, a múlt vasárnapi Baltimore Ravens elleni győzelemmel - sőt már a Miami Dolphins buktájával Buffaloban - a Patriots bebiztosította a playoff részvételét, sorozatban 5. évben megnyerve az AFC East csoportot.

Mondhatni, a Pats számára nem ismertlen a terep, azonban idén 16 olyan játékos van rosteren, akik még nem léptek pályára rájátszás mérkőzésen. Ide tartoznak természetesen az újoncok, de néhány veterán játékos is.

Alább a lista azokról, akik – feltételezve, hogy aktívak lesznek – idén vesztik el a playoff szüzességük: (* = újonc)

Ryan Allen
WR Danny Amendola 
OL Chris Barker
LB Steve Beauharnais
RB LeGarrette Blount 
WR Josh Boyce
DE Michael Buchanan
LB Jamie Collins
WR Aaron Dobson
Duron Harmon
DT Chris Jones
OL Josh Kline
WR Kenbrell Thompkins
DT Joe Vellano
LB Chris White 
CB Logan Ryan*

Szerencsére lesz, aki tapasztalatával vezetheti őket, és a 37 már playoffot megjárt játékost: Tom Brady 11. alkalommal vág neki a rájátszásnak. Az, hogy pihenhetnek-e a wild card körben, a jövő vasárnapi mérkőzéseken fog eldőlni.

Ha a Patriots legyőzi a Bills-t, akkor már biztosított a pihenőhét, ha esetleg a Denver közben vereséget szenvedne a Raiders otthonában, akkor első kiemeltként jutna tovább a csapat, lévén, hogy azonos mérleg esetén az a bizonyos emlékezetes 12. heti győzelem számítana a rangsorolásnál. Viszont, ha a Colts és a Bengals is kikap, akkor egy esetleges Buffalo elleni vereséggel is a 2. kiemelt helyen maradna a Pats, így továbbra sem kéne játszania a wild car körben. De Bills defense ide, vagy sérültek oda, decemberben nem nyerni járnak a csapatok Foxboroughba, reméljük, egy lelkesítő győzelemmel lép a csapat rájátszásba.

Pár napja nyilvánossá tették, kik lesznek a Patriots jövő évi ellenfelei:

Hazai pályán: Bills, Dolphins, Jets, Broncos, Bears, Bengals, Lions, Raiders.

Idegenben: Bills, Dolphins, Jets, Chargers, Chiefs, Colts, Packers, Vikings.

Arról még korai beszélni, hogy ez mennyire könnyű/nehéz sorsolás, ki tudja jövőre ki hogyan dolgozik az offseason-ben és melyik csapatok hajtanak végre olyan pálfordulást, mint idén pl. a Kansas City, vagy épp az Atlanta és a Texans. Meg persze reméljük, hogy jó szabadügynök piaci szerepléssel, drafthúzásokkal és a mostani kulcsjátékosok megtartásával még a Pats is előre tud lépni.

forrás: ESPN Boston

BG

A bejegyzés trackback címe:

https://gopats.blog.hu/api/trackback/id/tr695708906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása